JAV įvedė naują sankcijų paketą Rusijai dėl karo Ukrainoje


Naujos sankcijos Rusijai

Dėl nusikaltimų Ukrainos Bučos mieste, dėl kurių kaltinama Rusijos kariuomenė, įvestas naujas sankcijų paketas. Baudžiamosios priemonės taikomos “Sberbank” ir “Alfa Bank”, taip pat valdančiajam Rusijos elitui.

Naujos sankcijos Rusijai

Trečiadienį, balandžio 6 d., Vašingtone Baltieji rūmai pranešė, kad šios skirtos dviem didžiausiems Rusijos bankams ir suaugusiems Rusijos prezidento Vladimiro Putino ir Rusijos užsienio reikalų ministro Sergejaus Lavrovo vaikams.

“Siaubingi žiaurumai Bučoje aiškiai parodė, koks baisus yra Putino režimas”, – sakė aukštas administracijos pareigūnas.

JAV ivede nauja sankciju paketa Rusijai del karo Ukrainoje
JAV įvedė nauja sankcijų paketą Rusijai dėl karo Ukrainoje

“Sberbank” ir “Alfa Bank”

Didžiausiai Rusijos kredito įstaigai “Sberbank” ir kelių oligarchų įsteigtam “Alfa Bank” taikomos JAV blokuojančios sankcijos. Baltųjų rūmų duomenimis, “Sberbank” sudaro beveik trečdalį viso Rusijos bankų sektoriaus turto ir yra pagrindinis bankas. “Alfa Bank” yra didžiausia privati kredito įstaiga Rusijoje. Trečiadienį panašias sankcijas “Sberbank” paskelbė ir Jungtinė Karalystė.

JAV uždraudė bet kokias naujas JAV piliečių investicijas Rusijoje, kad ir kur jos būtų. Baltieji rūmai mano, kad ši priemonė dar labiau izoliuos Rusiją nuo pasaulio ekonomikos.

Sankcijos Rusų valdininkams

Bausmės taikomos Rusijos valdančiojo elito nariams ir jų giminaičiams, įskaitant suaugusius Rusijos prezidento Vladimiro Putino vaikus, Rusijos užsienio reikalų ministro Sergejaus Lavrovo žmoną ir dukrą, taip pat Rusijos saugumo tarybos sekretoriaus pavaduotoją Dmitrijų Medvedevą ir Rusijos ministrą pirmininką Michailą Mišustiną. “Šia priemone bus nutraukta jų prieiga prie JAV finansų sistemos ir įšaldytas bet koks jų turtas JAV”, – sakoma Baltųjų rūmų pareiškime.


Taip pat skaitykite:

Išeiti iš AMP versijos