JAV uždraus išmaniųjų telefonų ir nešiojamųjų kompiuterių eksportą į Rusiją, jeigu bus vykdoma invazija į Ukrainą


Eksportas is JAV i Rusija

JAV ir jos sąjungininkės gali nustatyti Rusijai vartojimo elektronikos ir gynybos sektoriaus eksporto apribojimus, jei Rusijos kariuomenė pradės naują invaziją į Ukrainą. “New York Times” pranešimas.

JAV gali uždrausti išmaniųjų telefonų ir nešiojamųjų kompiuterių eksportą į Rusiją

Pasak laikraščio, JAV prekybos departamentas gali Išleisti dekretą, draudžiantį eksportuoti į Rusiją bet kokias vartojimo prekes, pavyzdžiui, mobiliuosius telefonus, nešiojamuosius kompiuterius, šaldytuvus ir skalbimo mašinas, sukurtas JAV arba turinčias Amerikoje pagamintų komponentų.

Tai reiškia, kad sankcijos turės įtakos ne tik, pavyzdžiui, JAV Išmaniesiems telefonams, bet ir Europos, Pietų Korėjos ir bet kokiems kitiems užsienio prietaisams, kuriuose yra JAV lustų ar programinės įrangos.

Kompiuteriai telefonai lustai
Kompiuteriai / Pexles.com nuotr.

Be to, Rusijai bus uždrausta eksportuoti Iš JAV technologijas ir pasiekimus, kurie gali būti naudojami Rusijos gynybos pramonėje, t. Y. Sankcijos turės įtakos aviacijos ir kosmoso bei kariniam sektoriams. Daugiausia dėmesio galėtų būti skiriama Rusijoje gaminamiems naikintuvams, priešlėktuvinėms sistemoms, prieš palydovinėms sistemoms, kosminėms sistemoms ir naujoms technologijoms, pavyzdžiui, dirbtiniam intelektui.

Vakarai, be kita ko, svarsto galimybę atjungti didžiausias Rusijos finansų įstaigas nuo pasaulinės veiklos. Tačiau JAV pareigūnai atsisakė pasakyti, ar jie svarsto galimybę atjungti Rusiją nuo greitųjų mokėjimų sistemos.

“Associated press”, remdamasi JAV pareigūnais, taip pat pažymi, kad vakarai gali įtraukti Rusiją į šalių, kurioms taikomi griežti eksporto apribojimai, sąrašą – jame jau yra Kuba, Šiaurės Korėja, Iranas ir Sirija.

Anksčiau naujienų agentūra “Reuters” pranešė, kad baltieji rūmai aptars galimybę apriboti vartojimo ir pramoninių technologijų eksportą į Rusiją. Buvo pasiūlyta, kad prekės, kurių importas į Rusiją galėtų būti ribojamas, apimtų Išmaniuosius telefonus, automobilių ir aviacijos komponentus, taip pat daugelio kitų sektorių medžiagas.

Išeiti iš AMP versijos