Perkant majonezą iš prekybos centro jis gali pakenkti jūsų sveikatai. Jame yra daug riebalų, priedų ir stabilizatorių. Laimei, yra daug sveikų produktų, kurie gali jį pakeisti.
Daugeliui sunku atsisakyti majonezo, nes tai gana skanus padažas. Bet jei išmoksite jį pasigaminti namuose, tada nereikės pirkti parduotuvėje. Be to, yra daug kitų majonezo pakaitalų, kuriuos galima naudoti ruošiant salotas, mėsą, bulves ir kt.
Naminis majonezas
Štai receptas, kaip pasigaminti naminį majonezą iš kiaušinių ir kelių kitų paprastų ingredientų.
Ko jums reikės:
- 1 kiaušinio trynio;
- 230 mililitrų alyvuogių aliejaus;
- 1 valgomasis šaukštas citrinos sulčių;
- druskos.
Gaminimas
- Suplakite citrinos sultis ir kiaušinio trynį. Lėtai įpilkite alyvuogių aliejaus ir toliau plakite, kol gerai susimaišys. Pagardinkite druska pagal skonį.
Grietinė
Grietinė gali suteikti puikų skonį beveik kiekvienam receptui, kuriam reikalingas majonezas. Jame taip pat yra vitamino A, riboflavino ir vitamino B12.
Pabandykite grietinės dėti į salotas, padažus, sumuštinius ir makaronus.
Pesto padažas
Pesto yra populiarus pastos pavidalo padažas, gaminamas iš riešutų, baziliko, česnako, sūrio ir alyvuogių aliejaus.
Galite jį naudoti tam tikruose receptuose, kad padidintumėte vitamino E, vitamino K, mangano ir sveikų mononesočiųjų riebalų kiekį.
Vietoj majonezo pesto galima dėti į makaronus, mėsainius, keptas daržoves ir kt.
Graikiškas jogurtas
Nors graikiškas jogurtas yra mėgstamiausias pusryčių patiekalas, jis taip pat yra puikus majonezo pakaitalas daugelyje receptų.
Graikiškame jogurte ne tik gausu baltymų, bet ir puikus mikroelementų, įskaitant fosforą, vitaminą A, kalcį ir cinką, šaltinis. Jis gali būti naudojamas kaip salotų padažas.