Jūs tuo patikėjote veltui: 5 populiariausi mitai apie oro kondicionieriaus žalą


Visam sezonui skirtas oro gali būti puikus pagalbininkas karštą vasarą ar šaltą žiemą. Tačiau daugelis žmonių šių prietaisų bijo, nes yra daug “faktų” apie jų neigiamą poveikį. Dauguma informacijos, kurią esame girdėję apie oro kondicionierius, nėra teisinga. Paaiškiname, kurie “faktai” iš tikro yra mitai.

Mitai apie oro kondicionierius

Nuo oro kondicionieriaus galima peršalti

Oro kondicionieriaus užtikrinama šalto oro cirkuliacija patalpoje negali sukelti peršalimo ar infekcinių ligų. Oro kondicionierius taip pat negali sukelti astmos ar plaučių uždegimo.

Oro kondicionieriaus nereikėtų įjungti kambaryje, kuriame yra mažas vaikas

Iš tikrųjų oro kondicionierius nepakenks jūsų vaikui, jei tinkamai pastatysite prietaisą. Venkite tiesioginio šalto oro poveikio, tačiau neslėpkite kūdikio nuo galimybės grūdintis. Be to, perkaitimas vaikams kenkia daug labiau.

Ventiliatorius yra saugesnis už oro kondicionierių

Ventiliatorius ne vėsina orą, jis tik jį judina. Oro kondicionierius bus veiksmingas pagalbininkas karštyje ir apsaugos nuo šilumos smūgio, nes leidžia palaikyti sveiką kambario temperatūrą.

Miegoti su įjungtu oro kondicionieriumi kenksminga

Miegant turėtumėte ypač stengtis palaikyti komfortišką oro temperatūrą, nes tai turi įtakos jūsų nakties poilsio kokybei. Per karščius dažnai pabundame, nes mūsų kūnas prakaituoja, ir nespėjame visiškai atsigauti. Geriausias sąlygas atsipalaiduoti galima sukurti automatiškai palaikant vėsą kambaryje, o tai daro oro kondicionierius, todėl galite ir turite miegoti su juo! Vienintelis dalykas, kurį reikia padaryti, tai kontroliuoti oro srautą: nukreipti jį į lubas.

Oro kondicionierius mašinoje

Automobilyje geriau atidaryti langus nei įjungti oro kondicionierių.

Per karščius automobilyje daug lengviau gauti šilumos smūgį, ypač jei jis ilgą laiką “šildėsi” saulėje. Užuot naudojęsi oro kondicionieriumi, kuris greitai išsklaido vėsą visame salone, žmonės renkasi atidaryti langus ir sudaryti automobilyje skersvėjį. Tai ne tik nepadeda atvėsti, bet ir gali sukelti pykinimą, galvos svaigimą ar alpimą.

Išeiti iš AMP versijos