Ką daryti, jei šuniui įsisiurbė erkė: net 6 patarimai


yra maži parazitiniai vabzdžiai, kurie gali įkąsti jūsų šuniui ir pernešti įvairias ligas. Jei jūsų šuo buvo gamtoje, ypač miške, pievoje ar kalnuotoje vietovėje, jam gali kilti erkės įkandimo pavojus. Kuo anksčiau rasite erkę ant kailio ar odos ir elgsitės tinkamai, tuo didesnė tikimybė, kad jūsų šuo bus sveikas. Štai keletas svarbių žingsnių, kurių galite imtis, jei jūsų šuniui įkando erkė.

Pašalinkite erkę kuo greičiau

Šalinant erkę svarbu naudoti specialų erkių pincetą, kuris leidžia šiek tiek pasukti erkę ir visiškai ištraukti. Nenaudokite pirštų ar aštrių daiktų, pvz., adatų, nes dėl to erkės dalys gali likti odoje, o tai gali sukelti infekciją.

Nuimkite varnelę tinkamu būdu

Norėdami pašalinti erkės galvutę, atlikite šiuos veiksmus:

  1. Norėdami suimti erkę kuo arčiau šuns odos, naudokite specialius pincetus erkėms.
  2. Švelniai pasukite erkę į kairę ir į dešinę, atlaisvindami jos įsikabinimą, ir ištraukite ją vienu judesiu į viršų.
  3. Nespauskite erkės kūno, nesukite jo ir netempkite, nes taip galite nulaužti erkės galvutę, dėl to erkės turinys gali patekti į jūsų šuns kraują.

erkes ištraukimas eiga

Pabandykite išsaugoti erkę tolesniam tyrimui

Jei įmanoma, ištraukę erkę, laikykite ją talpykloje nepralaidžiu dugnu, pavyzdžiui, plastikiniame butelyje ar stiklinėje, kad vėliau galėtumėte ištirti. Pagal erkę galima nustatyti jos rūšį ir galimą infekcijos sukėlėjų buvimą.

Stebėkite galimus ligos simptomus

Įsisiurbus erkei, stebėkite savo šunį dėl galimų ligos požymių, tokių kaip bėrimai, uždegimai, pūlingos opos, nuovargis, apetito praradimas, elgesio pokyčiai ar fiziologijos pokyčiai. Pastebėję bet kurį iš šių požymių, nedelsdami kreipkitės į veterinarijos gydytoją.

Dėl konsultacijos ir gydymo kreipkitės į veterinarijos gydytoją

Jei jūsų šuniui įkando erkė, svarbu kreiptis į veterinarijos gydytoją dėl konsultacijos ir rizikos įvertinimo. Veterinarijos gydytojas galės atlikti reikiamus tyrimus ir nustatyti teisingą diagnozę. Kai kuriais atvejais gali prireikti gydymo, pvz., antibiotikų ar kitų medicininių procedūrų.

Taikyti prevencines priemones

Kad ateityje išvengtumėte erkių įkandimų, reguliariai tikrinkite savo šunį, ar nėra erkių, ypač po pasivaikščiojimų lauke. Naudokite erkes atbaidančias priemones.

Išeiti iš AMP versijos