Ką daryti, jei vazonuose su gėlėmis atsirado pelėsis: efektyviausi būdai tai išspręsti


Rūgštus vanduo augalams

Net kambariniai nėra apsaugoti nuo ligų ir kenkėjų. Grybelis gali patekti į vazoną kartu su dirvožemiu. Jei nesilaikysite laistymo režimo, tai toliau plis. Tokiu atveju jūsų augalas gali žūti.

KODĖL PAVOJINGAS PELĖSIS VAZONE

Jei vazonuose su gėlėmis atsirado , reikia atkreipti dėmesį į spalvą. Balta arba juoda turi skirtingas neigiamas pasekmes.

JUODAS PELĖSIS

Tokiu atveju galite susirūpinti ne tiek dėl augalo, kiek dėl namo gyventojų gerovės. Tokiu atveju žmonėms gali atsirasti alergija ar išsivystyti kitos ligos.

BALTASIS PELĖSIS

Baltasis pelėsis kelia grėsmę augalams ir vystosi šiltame ir drėgname klimate. Dėl to žemė tankėja, šaknis nustoja pasiekti reikalingas oro kiekis, padidėja rūgštingumas ir augalas gali greitai žūti.

PELĖSIŲ ATSIRADIMO PRIEŽASTYS

Norėdami pradėti kovoti su pelėsiu, turite suprasti jo atsiradimo priežastį. Gali būti:

KAIP KOVOTI

Baltasis pelėsis prasiskverbia giliai į dirvą, todėl prieš pradedant gydymą reikia nuimti viršutinį dirvožemio sluoksnį ir jį sunaikinti. Tada drėkinimas atliekamas silpnu kalio permanganato tirpalu. Tada pilama šviežia žemė, įpilama aktyvintos anglies, smėlio.

Kova su juoduoju pelėsiu yra sudėtinga ir beprasmiška. Galima bandyti dirvą dezinfekuoti ją šildant, bet geriau žemę, vazoną ir augalą pakeisti.

Išeiti iš AMP versijos