Ką daryti, jei viskas limpa prie keptuvės?


Aliejus pilamas į keptuvę

Sunku išsirinkti gerą ir nebrangią keptuvę, prie kurios paviršiaus niekas nepriliptų kepant ar šildant maistą. Yra keletas gudrybių, kurios leidžia atidėti naujų indų pirkimą. Problema išsprendžiama patogiais metodais tiesiog virtuvėje.

Ką daryti?

Jei tai keptuvė su nepridegančia danga, gali nelikti kito pasirinkimo, kaip tik ją išmesti. Galbūt nekokybiška danga atlaikė savo terminą, o galbūt netinkama priežiūra padarė savo darbą.

Tačiau keptuves be dangos galima atgaivinti pritaikius keletą gudrybių.

Druska

Reikia įkaitinti švarią sausą keptuvę, įberti 3-4 šaukštus druskos, kaitinti, kol patamsės (gelsvos spalvos). Po to druską teks išmesti. Įpilkite šiek tiek augalinio aliejaus, paskirstykite per visą paviršių, kaitinkite, kol pasirodys lengva migla, išjunkite ugnį ir leiskite keptuvei atvėsti. Po to naudokite įprastai.

Actas (obuolių)

Į keptuvę supilkite šiek tiek acto, paskirstykite, kaitinkite, kol actas išgaruos. Tada supilkite augalinį aliejų ir galėsite kepti maistą.

Kepimo popierius

Jei šie metodai nepadėjo, galite toliau kepti keptuvėje naudodami kepimo popierių. Dažniausiai išpjaunamas norimo skersmens lapas ir dedamas ant dugno, o tada ruošiamas maistas.

Išeiti iš AMP versijos