Ką daryti, kad odiniai batai negirgždėtų: paprastas ir efektyvus triukas


Odinių batų girgždėjimas

Jei vaikščiojant batai girgžda, jums padės sėmenų aliejus. Be to su jo pagalba galite išsaugoti patrauklią odinių batų išvaizdą ir pailginti turimų odinių batų tarnavimo laiką. Ši nebrangi priemonė ne tik suteiks batams gražaus blizgesio, bet ir apsaugos nuo drėgmės.

Sėmenų aliejaus nauda

Sėmenų aliejus susideda iš mikrosporų, kuriose yra glikolidų – sėmenų aliejaus perdirbimo produktų. Šios polimerinės medžiagos apsaugo batus ir neleidžia jiems girgždėti, nes sumažina siūlių trintį. Kad batai negirgždėtų, užtenka sudrėkinti skudurėlį nedideliame kiekyje sėmenų aliejaus ir įtrinti į odinius batus.

Be to, sėmenų aliejus, kaip ir bet kuris kitas, atstumia vandenį, nes susideda iš vandenyje netirpių riebalų rūgščių, kurios neleidžia vandeniui prasiskverbti į medžiagą. Oksidacijos ir atkūrimo procese apsaugo paviršių nuo pažeidimų.

Todėl nereikėtų leisti pinigų brangiems vandenį atstumiantiems purškalams, o tiesiog patepti batus sėmenų aliejumi. Ant batų paviršiaus susidarys hidrofobinis sluoksnis, kuris apsaugos batus nuo purvo, vandens, reagentų, dėmių ir kitų skysčių.

Išeiti iš AMP versijos