Ką reikia žinoti apie kačių mitybą?


Ka reikia zinoti apie kaciu mityba

Ka reikia zinoti apie kaciu mityba

Nelengva subalansuoti naminę natūralią mitybą patiems, taip, kad ji atitiktų visus gyvūno poreikius. Taip pat sunku atsižvelgti į visų komponentų – baltymų, riebalų, angliavandenių, mikroelementų, vitaminų, aminorūgščių ir riebalų rūgščių – balansą. Šerti katę jau paruoštu ėdalu lengviau, nes nereikia daug laiko parinkti ir subalansuoti racioną, skirti laiko jo ruošimui.

Kokia turėtų būti ėdalo skirto katėms sudėtis?

yra tikri mėsėdžiai. Gamtoje jie patenkina maistinių medžiagų poreikį valgydami smulkius gyvūnus. Tačiau augaliniai ingredientai taip pat gali būti naudingi. Gerai subalansuotas kačių ėdalas turėtų turėti daug baltymų, kurie suskaidomi į atskirus komponentus – aminorūgštis. Kai kurie iš jų yra nepakeičiami, tai yra, augintinis gali jų gauti tik su maistu. Tokie kaip:

Dauguma kačių gali ėsti tą patį maistą visą laiką. Skonių įvairovė jiems nėra tokia svarbi. Galite katei leisti pačiai pasirinkti skonį. Norėdami tai padaryti, pasiūlykite jai du ar tris skirtingus maisto produktus. Geriau, kad jie būtų to paties gamintojo ir atitiktų konkretaus gyvūno poreikius. Nepriklausomai nuo skonio, tinkamai subalansuotas ėdalas yra vienodai naudingas. Svarbiausia laikytis rekomenduojamos paros šėrimo normos, kuri nurodyta lentelėje ant pakuotės. Taip pat nurodoma, kokiais kiekiais derinti sausą maistą su šlapiu.

Jei jūsų katė tapo išranki, bet anksčiau išranki nebuvo arba matote, kad jos svoris krenta, turėtumėte pasikonsultuoti su veterinaru. Kartais tai nutinka dėl kokios nors patologinės būklės, pavyzdžiui, dantų ligų, virškinimo sutrikimų ar plaukų kamuoliukų susidarymo virškinamajame trakte.

Jei racioną tenka keisti, tai daryti reikėtų palaipsniui. Pavyzdžiui, maišant nedidelį kiekį naujo maisto su jau pažįstamu katei maistu. Tokiu atveju turite palaipsniui didinti naujo maisto dalį, kol gyvūnas visiškai pripratinamas prie naujo raciono.

Išeiti iš AMP versijos