Ne kiekvienai šeimininkei pavyksta iškepti tobulo skonio kotletus. Bet jei pasinaudosite visais patarimais iš žemiau pateikto sąrašo, mėsos kukuliai arba kotletai taps pasakiško skonio.
Patarimai, kaip kepti ypatingo skonio kotletus
- Skaniausi kotletai gaunasi iš kiaulienos sprandinės, nugarinės ar šlaunies. Jei gaminate vištienos ar kalakutienos patiekalą, naudokite krūtinėlės dalį.
- Prieš pradėdami kepti, šiek tiek pamarinuokite mėsą. Bent 1-2 valandas prieš kepimą.
- Tešla nevaidina svarbaus vaidmens ruošiant kotletus. Galite naudoti bet kurį jums patinkantį receptą – jei bus laikomasi visų kitų taisyklių, puikus skonis garantuotas.
- Niekada nedėkite kotletų į šaltą keptuvę, kitaip tešla prilips prie dugno. Mėsos gabaliukus reikia panardinti į gerai įkaitintą aliejų.
- Kepant ugnis turi būti kiek didesnė nei vidutinė. Iš pradžių palaukite, kol iš vienos pusės susidarys rusva plutelė, o tada apverskite kotletą.