Iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, kad sriubos gaminimas nėra sudėtingas. Tačiau iš tiesų svarbu nepamiršti niuansų, kurie gali sugadinti patiekalą arba padaryti jį daug kartų skanesnį.
Įprasta į sriubą dėti pipirų, lauro lapų ir kitų prieskonių, kurie teigiamai veikia sriubos skonį. Taip pat svarbu žinoti, kada prieskonius reikia dėti į sriubą:
- Į sriubą dažnai dedama prieskoninių žolelių, česnakų, pipirų ir kt. Tačiau tai reikėtų daryti likus 5 minutėms iki virimo, kad jos spėtų paskleisti savo aromatą ir skonį.
- Druską rekomenduojama įberti likus 10-20 minučių iki pirmojo patiekalo virimo pabaigos, kai visi pagrindiniai ingredientai jau paruošti. Tokiu atveju druska įsigers tolygiai, o skonis bus intensyvesnis.
- Verdant barščius, druskos reikėtų dėti jau po virimo.
- Lauro lapą galima įmesti į puodą likus 5-10 minučių iki sriubos virimo pabaigos. Reikėtų nepamiršti, kad jį geriau vėliau išimti, kitaip jis gali suteikti tik papildomo kartumo.
- Šviežios žolelės turėtų būti dedamos išjungus kaitrą.
Prenumeruoti
Prisijungti
0 Komentarai(ų)
Naujausi