Kada ir kaip raugti kopūstus?


Sužinokite kada ir kaip raugti kopūstus žiemai. Pasitikrinkite, kada geriausia raugti kopūstus pagal mėnulį. Pateikiame senovinį kopūstų rauginimo receptą.

Kada rauginti kopūstus pagal Mėnulio kalendorių

Geriausi žieminiai rauginti gaunami iš standžių, tankių vėlyvųjų veislių kopūstų galvų. Jie mažiausiai kartūs, turi daug sulčių ir traškius lapus. Puikus pasirinkimas – vėlyvosios veislės Surprise, Ladlen ir Attribute.

[box type=”note” align=”justify” class=”” width=””]Atkreipkite dėmesį! Jei daržovės užaugintos nuosavoje žemėje, nuėmus derlių patartina jas palikti tamsioje vietoje. Tačiau yra ir kitas būdas padidinti saldumą: pakabinti kopūstus už šerdies.[/box]

Slavai tikėjo, kad optimalus laikotarpis kopūstų derliui nuimti – kai mėnulis teka.

Palankiausia diena rauginti kopūstus pagal Mėnulio kalendorių yra spalio 13-oji. Šią dieną – per tekantį Mėnulį Ožiaragyje – bus skaniausi rauginti kopūstai. Spalio 8, 10-12, 21-23 ir 29-30 d. taip pat yra geras laikas.

Nepalankiausia diena raugti kopūstams yra spalio 6 d. – jaunaties metas. Taip pat nerekomenduojama konservuoti ir raugti daržovių, kai mėnulis yra Vėžio, Mergelės ir Žuvų žvaigždynuose. Todėl nerekomenduojame atlikti šių darbų 26-27 ir 31 dienomis.

Senovinis kopūstų rauginimo receptas

Kada ir kaip raugti kopustus

Reikės:

2-2,5 kg kopūstų;
2 morkų;
2 šaukštų druskos;
4 šaukštų cukraus;
2 l vandens.

Žingsnis po žingsnio:

Išeiti iš AMP versijos