Turbūt nė viena šventė neapsieina be šių salotų, įskaitant Kalėdas ir Naujuosius metus. Norint paįvairinti patiekalą ir paversti “baltą mišrainę” kulinariniu šedevru, reikia į receptą įtraukti veršio liežuvį. Tačiau atkreipkite dėmesį, kad liežuvį reikia ilgai virti – apie 2 valandas. Todėl geriau jį paruošti dieną prieš.
Balta mišrainė su virtu liežuviu – paprastas receptas
Pagaminsite per: 1 val. 50 minučių
Reikės:
- 4 bulvės;
- 2 morkos;
- 5 kiaušiniai;
- 1 veršio liežuvis;
- 400 g konservuotų žirnelių;
- 2 agurkai;
- 200 g 72 % majonezo;
- 3 šakelės krapų;
- druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį.
Paruošimas:
- Nuvalykite liežuvį, užpilkite šaltu vandeniu, užvirinkite ir virkite, kol suminkštės, mažiausiai 1 val. Tuomet perplaukite jį po šaltu vandeniu ir nuimkite odą.
- Supjaustykite liežuvį mažais kubeliais ir sudėkite į dubenį.
- Kol liežuvis verda, kietai išvirkite bulves, morkas ir kiaušinius. Atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Viską sudėkite į dubenį.
- Nuplaukite agurkus ir krapus. Agurkus supjaustykite nedideliais gabalėliais, o krapus susmulkinkite. Sudėkite į dubenį su likusiais ingredientais. Sudėkite konservuotus žirnelius, majonezą, druskos ir pipirų pagal skonį ir išmaišykite.
- Paruoštas salotas supilkite į salotinę ir papuoškite žalumynais.
Prenumeruoti
Prisijungti
0 Komentarai(ų)
Naujausi