Kaip bulvės naudojamos kasdieniame gyvenime: 3 gudrybės, apie kurias daugelis nežino


Bulvės sode

Ne visi žino, kad patyrusios šeimininkės buitinėms problemoms spręsti dažnai naudoja įprastas bulves. Kaip paaiškėjo, populiari daržovė gali būti naudinga daugeliu atvejų.

Kam dar galima panaudoti bulves?

Sidabro valymui

Gaminiai iš šio metalo turi neigiamą savybę – pasidengia juoda danga. Kai kurie išsprendžia problemą profesionaliu brangiu valymu.

Todėl verta išvirti bulves su lupena, sudėti sidabrinius stalo įrankius į bulvių nuovirą ir palaukti 30 minučių. Po to lieka tik lengvai pavalyti dantų šepetėliu ir leisti išdžiūti.

Odinių batų atnaujinimas

Kartais dėl oro sąlygų odiniai batai labai greitai praranda patrauklią išvaizdą. Galite išbandyti labai originalų problemos sprendimo būdą.

Pirmiausia pašaliname dulkių ir nešvarumų pėdsakus. Tada apdorojame batus žaliomis bulvėmis. Po 5 minučių paviršių nuvalykite drėgnu skudurėliu ir nuvalykite popieriniu rankšluosčiu.

Riebalai ir suodžiai

Yra įdomus būdas pašalinti riebalus ir suodžius nuo keptuvių ir kitų indų. Būtina paruošti apie pusę kilogramo bulvių žievelių ir jas sudėti į didelę keptuvę. Toliau patarkuokite ūkiško muilo.

Tada mišinį užvirinkite. Nešvarius indus paliekame keptuvėje. Vos per 30-40 minučių be didelių pastangų bus galima pašalinti taršą.

Išeiti iš AMP versijos