Kaip dažnai reikėtų pirkti ir keisti dantų šepetėlį nauju?


Kai kurie žmonės naudoja tą patį dantų šepetėlį metų metus. Bet tai yra labai pavojinga. Dantų šepetėlį reikia periodiškai keisti, neatsižvelgiant į valymą, o kai kuriais atvejais net ir tuos šepetėlius, kurie buvo pirkti visai neseniai.

Kas kiek laiko reikia keisti dantų šepetėlį?

Dantų šepetėliai

Valant dantis dantų šepetėlio šereliai liečiasi su bakterinėmis apnašomis nuo dantų ir liežuvio, tad ant šerelių gali atsirasti potencialiai pavojingų mikroorganizmų, net jei po naudojimo jie kruopščiai nuplaunami. Taigi, ilgalaikis dantų šepetėlio naudojimas jo nekeičiant gali sukelti problemų dėl bakterijų, kurios lieka ant jo.

Kartą per du ar tris mėnesius turite pakeisti dantų šepetėlį nauju. Ši rekomendacija taikoma tais atvejais, kai žmogus neserga burnos ertmės patologijomis ir panašiai.

Jei žmogui pašalintas ar implantuojamas dantis, pacientas gydomas nuo periodontito, jis turėtų dar atidžiau nei įprastai stebėti dantų šepetėlio švarą ir dar dažniau keisti dantų šepetėlį nauju.

Odontologai pataria sergantiems virusine infekcija dantų šepetėlius laikyti atskirai nuo kitų šeimos narių dantų šepetėlių. Sergantys žmonės turi pakeisti savo šepetį, kad ir koks naujas jis būtų. Priešingu atveju kyla pavojus, kad viruso dalelės, nusėdusios ant šerelių, „įkaitins“ ligą sukeliantį procesą, neleis visiškai pasveikti ir padės infekcijai tapti lėtine.

Išeiti iš AMP versijos