Kaip dažyti kiaušinius su skutimosi putomis?


Spalvoti gražūs kiaušiniai nudažyti su skutimosi putomis

Paprastas ir įdomus būdas nudažyti Velykinius kiaušinius skutimosi putomis. Labai įdomus būdas gražiai nudažyti kiaušinius Velykoms.

Kiaušinių dažymas su skutimosi putomis (instrukcija)

Ko mums reikės

Kiaušinių dažymo eiga

Pirmiausia kiaušinius reikia paruošti dažymui, kad gautume ryškias spalvas. Norėdami tai padaryti, sudėkite juos į bet kurį indą ir užpilkite actu. Tai šiek tiek suplonins kiaušinių lukštus. Mums nereikia labai plono lukšto, todėl užtenka kiaušinius palikti acte 1-2 valandas. Išmirkę kiekvieną kiaušinį nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.

Tada paimkite keksiukų formą ir kiekvieną ertmę užpildykite maždaug 2/3 skutimosi putomis.

Skutimosi putos

Dabar paimkite maistinių dažų. Naudojome gelinius dažus, nerekomenduojame miltelinių, nes jie nesuteiks ryškios spalvos. Į kiekvieną ertmę su skutimosi putomis įlašinkite po 2-3 lašus skirtingų dažų.

Būkite atsargūs su spalvomis, nes kai kurios iš jų gali susilieti į vieną spalvą ir tapti nelabai gražios (pvz., raudona ir žalia gali tapti rudos spalvos). Taip pat nepamirškite uždengti darbinio paviršiaus laikraščiu, kad dažai jo nenudažytų, ir mūvėkite gumines pirštines.

Dantų krapštuku švelniai sumaišykite dažus ir skutimosi putas. Nebūtina maišyti energingai, geriau atlikti tolygius sukamuosius judesius, kad susidarytų spalvotas marmurinis paveikslas. Įlašinkite dar vieną lašą dažiklio, jei manote, kad kuriame nors skyriuje nepakanka spalvos. Geliniai dažai čia kaip tik tinka, nes, priešingai nei įprasti skysti dažai, jie neišsisklaido po visas skutimosi putas.

Paimkite kiaušinį ir atsargiai įdėkite jį į putas, neleisdami nukristi į formos dugną.

Tuo pačiu dantų krapštuku arba mediniu iešmeliu atsargiai aptepkite kiaušinį skutimosi putomis. Kiaušinis turėtų visiškai išnykti.

Taip darykite su kiekvienu kiaušiniu ir lengvai sutrenkite į stalą keksiukų formą, kad skutimosi putos susigertų ir neliktų oro kišenėlių. Dešimties minučių pakaks, kad kiaušiniai nusidažytų.

Praėjus nustatytam laikui, išimkite kiaušinius ir kiekvieną jų nuplaukite tiesiai po čiaupu. Po to kiaušinius švelniai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir padėkite ant lygaus paviršiaus, kad visiškai išdžiūtų. Galima naudoti kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi.

Spalvoti kiaušiniai paruošti Velykoms.


Taip pat skaitykite:

Išeiti iš AMP versijos