Kaip džiovinti obuolius žiemai? 3 būdai tai padaryti


Obuoliu dziovinimas

Obuoliu dziovinimas

Vasarą turėtumėte pasirūpinti, kad net ir šaltuoju metų laiku iš vaisių, uogų ir daržovių gautumėte pakankamai sveikų maistinių medžiagų. Labiausiai paplitęs būdas yra . Dalinamės patikrintais obuolių džiovinimo būdais.

Kaip džiovinti obuolius saulėje?

Obuolius galima natūraliai džiovinti lauke, tačiau šiam būdui reikia tam tikrų sąlygų: karštų saulėtų dienų, šilto vėjo ir pakankamai vietos vaisiams sudėti. Jei visa tai yra, paruoškite tinkamus padėklus ir obuolius.

Obuolius supjaustykite apskritais arba plonais griežinėliais ir išdėliokite ant paruoštų padėklų. Uždenkite marle ir padėkite saulėje. Per naktį perkelkite į patalpą, kad džiovinimo procesas nebūtų prisotintas drėgmės. Džiovinimo procesas saulėje truks apie penkias dienas, o tamsesnėje vietoje – kiek daugiau nei savaitę.

Obuolių džiovinimas orkaitėje

Šiam metodui geriausia naudoti žieminius obuolius. Nuplaukite obuolius po tekančiu vandeniu, nulupkite juos ir išimkite sėklalizdžius. Supjaustykite obuolius 5-7 mm storio skiltelėmis arba apskritimais. Skardą išklokite sviestiniu popieriumi arba aliuminio folija ir išdėliokite obuolių skilteles. Dėkite į iki 80 laipsnių įkaitintą orkaitę 30 minučių. Tada sumažinkite kaitrą iki 70 laipsnių ir palikite džiūti apie 5 valandas. Tada apverskite skilteles, perjunkite temperatūros reguliatorių į 50 ir laikykite dar 4 valandas, retkarčiais obuolius apversdami. Džiovinti turi būti šviesiai rudos spalvos ir neišskirti sulčių.

Obuolių džiovinimas elektrinėje džiovyklėje

Obuolius nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite griežinėliais. Tolygiai išdėliokite skilteles ant padėklų taip, kad obuolių skiltelės nesiliestų viena prie kitos. Nustatykite 60 laipsnių temperatūrą (arba tokią, kokia rekomenduojama instrukcijose) ir laikykite, kol išdžius. Priklausomai nuo elektrinės džiovyklės modelio, džiovinimas gali trukti nuo 3 iki 6 valandų.

Išeiti iš AMP versijos