Kaip greitai atitirpinti priekinį automobilio stiklą?


Kaip greitai atitirpinti automobilio stikla

Žiemą užšalęs priekinis stiklas yra dažnas, bet labai nemalonus reiškinys. Tačiau yra tam tikrų gudrybių, kurios gali padėti vairuotojams gerokai pagreitinti šį procesą. TSN.ua paaiškina, kaip per kelias minutes atitirpdyti priekinį stiklą.

Apsales priekinis automobilio stiklas

Kaip atitirpinti priekinį stiklą: įprastos priemonės

Įjunkite variklį, kad automobilis sušiltų iš vidaus. Tai populiariausias būdas atitirpinti priekinį stiklą, tačiau teks naudoti degalus, kurie šiais laikais kainuoja nemažus pinigus.

Užsiklokite antklode. Išbandytas ir patikrintas būdas, kuris neleidžia susidaryti ledui ant priekinio stiklo. Tačiau esant temperatūros svyravimams audinys gali prišalti prie paties automobilio.

Paimkite valgomąją druską. Jį galite naudoti druskos tirpalui gaminti. Vienam litrui vandens reikėtų 2-3 valgomųjų šaukštų druskos. Druskai ištirpinti geriau vartoti šiltą vandenį. Būtinai leiskite skysčiui atvėsti, kad panaudojus skystį priekinis stiklas nesutrūkinėtų.

Naudokite actą. Tai gana drastiškas priekinio stiklo atitirpinimo būdas, kuriuo nereikėtų piktnaudžiauti, nes actas gali sukelti metalinių paviršių koroziją. Norėdami paruošti tirpalą, paimkite tris dalis acto ir vieną dalį skysčio. Tada tiesiog užpurkškite jį ant priekinio stiklo.

Palyginkite lauko ir vidaus temperatūrą. Kad priekinis stiklas neužšaltų, galite pabandyti kelioms minutėms atidaryti automobilio dureles. Pastatę automobilį į šaltą orą ir išvėdinę saloną, ant priekinio stiklo ledas ir šerkšnas nesusidarys.

Kaip atitirpinti priekinį stiklą: specialios priemonės

Paruoškite specialų tirpalą. Norėdami tai padaryti, pirmiausia turite nusipirkti izopropilo alkoholio ir vandens (santykis 2:1). Triukas tas, kad šio alkoholio užšalimo temperatūra yra labai žema. Norėdami greitai atitirpinti priekinį stiklą, supilkite tirpalą į purkštuvą ir užpurkškite ant viso paviršiaus.

Naudokite automobilio grandiklį. Rudenį ir žiemą būtinai nusipirkite jį specializuotoje parduotuvėje ir laikykite bagažinėje, kad prireikus galėtumėte išvalyti priekinį stiklą. Tačiau būkite pasiruošę, kad gali atsirasti įbrėžimų, todėl braukdami būkite atsargūs.

Įsigykite specialų atitirpintuvą. Rinkoje galima įsigyti skysčių, kurie padeda priekinio stiklo ledą paversti vandeniu ir lengvai pašalinti šepetėliu.

Naudokite žiemos plovimo skystį. Jį galima supilti į purkštuvą. Jo sudėtyje esantis alkoholis padeda greitai atitirpinti priekinį stiklą.

Naudokite statybinį arba automobilinį plaukų džiovintuvą. Jei įsigysite automobilinį arba statybinį plaukų džiovintuvą, galėsite juo greitai atitirpinti priekinį stiklą. Jums tereikės jį visada nešiotis su savimi.


Taip pat skaitykite:

Išeiti iš AMP versijos