Žuvį išvalyti nesunku, tačiau paruošti saugiam ir sveikam vartojimui be kaulų yra kur kas sunkiau. Taip, upinė žuvis garsėja dideliu kiekiu kaulų arba kitaip – ašakomis.
Ką daryti?
Tokią žuvį geriau kepti, o ne virti ar troškinti. Pirmiausia, išdarinėję žuvį ir ją nuskutę, perpjaukite ją skersai, tada apvoliokite kiaušinyje ir miltuose. Tada įkaitinkite keptuvę, įpilkite aliejaus ir kepkite iš abiejų pusių.
Taip pjaustant ir kepant bus daug lengviau atsikratyti kaulų, nes mažesnės ašakos tiesiog ištirps. Metodas paprastas, bet veiksmingas. Verta jį išbandyti ir neatsisakyti skanaus patiekalo.
Paties sugauta, o ne parduotuvėje pirkta upės žuvis yra daug skanesnė. Ji yra malonaus aromato ir skonio, natūralesnė.