Kaip greitai išlukštenti visą kalną graikinių riešutų: neįprastas, bet rekomenduojamas būdas


Peilis ar riešutų lukštenimo įrankis – dažniausiai naudojami įrankiai skaniems ir sveikiems graikinių riešutų branduoliams iš kevalo išlukštenti. Tačiau kartais kevalas būna toks kietas, kad su juo susidoroti galima tik plaktuku, o tai gali sugadinti riešuto turinį.

Nepaprastai geras sprendimas

Kieti graikiniai riešutai

Tokiu atveju graikinius riešutus reikėtų termiškai apdoroti – taip jų lukštas taps lankstesnis bei minkštesnis. Norėdami tai padaryti, riešutus reikia suberti į puodą ir užpilti vandeniu, kad skystis visiškai padengtų riešutų kevalus.

Puodą pastatykite ant viryklės, įjunkite didelę ugnį ir palaukite, kol užvirs vanduo. Riešutus reikia virti apie 10-15 minučių, neuždengiant puodo dangčiu.

Praėjus reikiamam laikui, vandenį reikia nupilti, o indus su riešutais padėti į šalį, kad jie atvėstų. Kai riešutai nebėra karšti, naudokite įprastą lukšto atidarymo būdą – nereikės daug pastangų norint juos išlukštenti.

Išeiti iš AMP versijos