Restoranuose virėjai kiaušinius deda į verdantį, o ne į šaltą vandenį. Paslaptis paprasta: taikant šį virimo būdą kiaušiniai minkštai išverda per 2 minutes, o ne per 5, ir virėjas gali sutaupyti laiko.
Verdant akimirksniu sustabdomos fermentų reakcijos, o tai reiškia, kad taip virti kiaušiniai yra saugūs sveikatai.
- Į karštą vandenį reikėtų dėti tik kambario temperatūros kiaušinius.
- Ką tik iš šaldytuvo išimti kiaušiniai sutrūkinės, jei juos iš karto įmesite į verdantį vandenį.
- Per 3-4 minutes bus paruošti minkštai virti kiaušiniai, o per 10-15 minučių – kietai virti kiaušiniai.
- Be to, kiaušinio baltymas iš karto sutirštės, o tai reiškia, kad tokį kiaušinį bus lengviau nulupti.
- Jei verdančiame vandenyje kiaušinio lukštas įtrūksta, nedelsdami įpilkite druskos arba acto. Baltymas iš karto sutirštės ir įtrūkimas užgis.
Prenumeruoti
Prisijungti
0 Komentarai(ų)
Naujausi