Džiovintų obuolių ruošimas namuose – vienas iš būdų išsaugoti puikų derlių. Džiovinti obuoliai yra puikus užkandis, jis gali padėti, jei bandysite numesti svorio ar papuošti salotas.
Džiovinti obuoliai: kaip juos paruošti tinkamai
Kokius obuolius pasirinkti džiovinimui
Atkreipkite dėmesį į prinokusius vaisius be pažeidimų ir įlenkimų. Rinkitės vidutinio dydžio, plona odele obuolius.
Kokios veislės tinka džiovinti
Rinkitės saldžiarūgščias rudens veisles. Jie išsaugos savo skonį daug geriau nei saldūs.
Obuolių paruošimas
Obuolius nuplaukite, jų nereikia nulupti, kad išsaugotumėte naudingas odelės savybes.
Supjaustykite vienodo dydžio ir storio griežinėliais arba apskritimais.
Kad obuoliai nepatamsėtų, gabalėlius 10 minučių pamerkite į rūgštų tirpalą – 10 ml citrinos sulčių 200 ml vandens.
Paskleiskite obuolius ant audinio, leiskite jiems išdžiūti.
Obuolių džiovinimas
Galite džiovinti obuolius orkaitėje 55-65 laipsnių temperatūroje, tačiau džiovinti reikėtų pradėti nuo 40-50 laipsnių temperatūros.
Kad džiovinti obuoliai būtų minkšti ir lengvai kramtomi, džiovinkite 40 laipsnių temperatūroje, palaipsniui didindami šilumą iki 55-65 laipsnių.