Kai baigiasi obuolių atsargos, tenka eiti pirkti obuolius į turgų ir parduotuves. Tačiau, net paprastų obuolių pirkimas virsta loterija, nes obuoliai gali būti labai rūgštūs ar beskoniai. Tad, kaip atskirti skanius ir sultingus obuolius ir išvengti nesėkmių?
Skanių obuolių pasirinkimas
Šiuo atveju ne visada kaina lemia kokybę. Parduotuvėje esantys obuoliai gali atrodyti lyg ką tik nuskinti nuo medžio, tačiau skonis lyg “vatos”. Todėl perkant obuolių vertinimas atliekamas akimis ir lytėjimu. Pakanka prisiminti tik vieną kokybiško vaisiaus požymį.
Jei matote obuolius su blizgančia odele, galite praeiti pro šalį. Šie obuoliai bus neypatingo skonio.
Bet jei priešais jus yra obuoliai, kurių odelė matinė, bet tuo pačiu lygi ir elastinga, tokie vaisiai garantuotai patiks visiems. Daugeliu atvejų tai yra saldūs ir sultingi obuoliai. Žinoma, kartais pasitaiko išimčių. Be to geriausia rinktis ne lenkiškus obuolius, o lietuviškus.