Bulvės yra universalus garnyras, kurį galima naudoti prie pagrindinių mėsos, žuvies ar daržovių patiekalų. Tačiau jų virimas užima daug laiko. Ką daryti, jei laiko trūksta arba svečiai yra prie slenksčio?
Paprastas kulinarinis triukas
Yra vienas triukas. Tai padės be didelių pastangų paspartinti bulvių virimą 2-3 kartus. Norint gauti norimą rezultatą reikia atlikti tris žingsnius.
- Bulves nulupkite kaip įprasta. Tada daržovė supjaustoma į 4-6 dalis – priklausomai nuo bulvės dydžio.
- Daržovės pasūdomos ir iš karto užpilamos verdančiu vandeniu – taip bulvės išsaugos maksimaliai naudingų savybių. Vandens reikia tiek, kad bulvės būtų šiek tiek apsemtos.
- Tada į puodą įdedamas nedidelis gabalėlis sviesto. Ant paviršiaus susidaro plėvelė, kurios dėka garnyras bus paruoštas dvigubai greičiau ir įgaus malonų kreminį skonį.
Kaip virti skaniausią bulvių košę?
Svarbus bulvių pasirinkimas. Rinkitės bulves su tvirtu, nevandeningu minkštimu.
Bulves išvirkite verdančiame pasūdytame vandenyje, nupilkite skystį ir sutrinkite įprastu grūstuvu ar šakute.
Įpilkite karšto pieno ir minkšto, riebaus sviesto.