Karčiajame šokolade yra daugiau kakavos ir mažiau cukraus. Šis desertas laikomas mažiau kenksmingu. Tačiau ne visi yra pasirengę mėgautis šio skanėsto gabalėliu.
Jei norite saldesnio deserto varianto, juodąjį šokoladą galite lengvai paversti pieniniu.
Sudedamosios dalys:
- Juodasis šokoladas – 1 plytelė (90-100 g);
- Sviesto – 50 g
- Riebios grietinėlės – 1 valgomasis šaukštas;
- Pieno – 100 ml;
- Cukraus (arba cukraus pudros) – 2 šaukšteliai.
Kaip gaminti:
- Pirmiausia prieš gamindami įsitikinkite, kad sviestas yra minkštas. Pakanka jį iš anksto išimti iš šaldytuvo.
- Šokoladą ištirpinkite vandens vonelėje.
- Kai tik jis taps skystas, galima dėti cukrų, grietinėlę ir sviestą.
- Mišinį palikite vandens vonelėje 10 minučių. Jį reikia nuolat maišyti.
- Tada tereikia supilti į formeles ir palikti atvėsti.
- Jei norite, kad skonis būtų ryškesnis, į šokoladą galite įmaišyti uogų ir riešutų.
Prenumeruoti
Prisijungti
0 Komentarai(ų)
Naujausi