Kaip kepti antį? Geriausi receptai


Pakartokite garsiųjų virtuvės šefų pavyzdžius, įdarykite antį obuoliais ir citrusiniais vaisiais, kepkite ją druskoje, glazūruokite medumi, troškinkite vyne. Tai bus neįtikėtinai skanu. Sužinokite kaip pasirinkti antį ir kaip ją iškepti orkaitėje. Apie tai, mūsų straipsnyje.

Kaip pasirinkti antį?

Kaip paruošti antį kepimui

Kaip kepti antį druskoje pagal Martos Stewart receptą?

Kepta antis receptas

Sudedamosios dalys

Paruošimas

  1. Nedideliame puodelyje kaitinkite uogienę, kol ji taps skysta, ir perkoškite į dubenėlį. Įdėkite 4 šakeles čiobrelių, tarkuoto imbiero, rausvųjų pipirų ir atidėkite glajų.
  2. Paruoškite antį, kaip rašėme pirmiau, ir pagardinkite vidų pipirais. Svogūnus, morkas ir salierus supjaustykite stambiais gabalais ir įdarykite juos į skerdeną. Įdėkite 2 čiobrelių šakeles, imbiero griežinėlius, lauro lapą, rozmariną ir 1 cinamono lazdelę.
  3. Uždenkite anties odą susegdami virėjo siūlais arba sujungdami dantų krapštuku. Suriškite kojas.
  4. Į gilią kepimo skardą ar formą įberkite ⅓ druskos. Ant viršaus uždėkite antį, gausiai aptepkite glajumi ir šalia palikite cinamono lazdeles. Pabarstykite likusia druska ir pašaukite į iki 200 °C įkaitintą orkaitę.
  5. Mėsą išimkite po 2 valandų ir 15 minučių arba tada, kai į storiausią šlaunelės dalį įkištas termometras rodo 70-75 °C temperatūrą.
  6. Iškepusį patiekalą palikite pusvalandžiui atvėsti, tada apverskite patiekalą ir sudėkite antį ant didelės pjaustymo lentos. Pašalinkite druską ir odelę, supjaustykite griežinėliais ir patiekite.

Kaip pasigaminti Jamie Oliverio antį su traškia odele?

Sudedamosios dalys

Paruošimas

  1. Paruoškite antis, kaklus ir vidurius atidėkite į šalį. Atskirkite vienos rozmarino šakelės lapus nuo stiebo. Įtarkuokite pusę muskato riešuto ir apelsinų žievelę. Sumaišykite su šaukštu druskos.
  2. Šiuo mišiniu įtrinkite anties vidų ir išorę, įdėkite į dubenį, uždenkite ir kelias valandas palaikykite šaltai.
  3. Pavargote nuo minčių, ką pagaminti pietums ar vakarienei? Prenumeruokite “Eat Time” Telegramoje. Kasdien renkame geriausius receptus, kad palengvintume jūsų gyvenimą.
  4. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Įdarykite antis likusiais rozmarinais, česnakais ir apelsinų puselėmis.
  5. Nuluptą svogūną, morką, imbierą ir salierą susmulkinkite. Sudėkite į gilią keptuvę kartu su cinamonu, lauro lapais ir susmulkintais kaklais bei viduriukais. Padėkliuką padėkite ant apatinio orkaitės lygio.
  6. Antį uždėkite ant aukščiau esančios lentynos krūtinine puse į viršų. Riebalai turi nutekėti ant padėklo.
  7. Nulupkite bulves, supjaustykite jas kąsnio dydžio gabalėliais ir sudėkite į šaltą pasūdytą vandenį. Užvirkite, tada pavirkite 5-10 minučių, perkoškite per sietelį ir išmaišykite.
  8. Po valandos ištraukite padėklą su daržovėmis ir viduriukais. Vietoje jos įdėkite tuščią, kad riebalai nesuteptų orkaitės.
  9. Riebalus iš padėklo supilkite į dubenį. Į keptuvę sudėkite daržoves ir anties dalis ir užpilkite šiek tiek verdančio vandens, kad susigertų prie dugno prilipę gabaliukai. Supilkite skystį į keptuvę su daržovėmis, įpilkite litrą vandens arba sultinio ir pastatykite ant vidutinės ugnies. Nugriebkite į paviršių iškilusius riebalus.
  10. Iškeptas bulves sudėkite ant orkaitėje paliktos skardos. Įpilkite kelis šaukštus nuo daržovių nusausintų riebalų, pagardinkite prieskoniais ir kepkite dar valandą.
  11. Atskiroje keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus riebalų. Supilkite miltus ir išmaišykite iki pastos konsistencijos. Sudėkite keptuvės turinį su daržovėmis ir supilkite portveiną. Užvirinkite ir virkite 30 minučių, retkarčiais pamaišydami.
  12. Iš orkaitės išimkite bulves ir antis. Sudėkite bulves į lėkštes, uždenkite aliuminio folija ir palikite 15 minučių.
  13. Keptuvės turinį perkoškite per sietelį, įspausdami daržoves, kad išsiskirtų kuo daugiau aromatingų sulčių – tai bus jūsų padažas. Supilkite ją į švarią keptuvę ir palaikykite šiltai ant silpnos ugnies, nepamiršdami nuo paviršiaus nupilti riebalų.
  14. Jamie Oliveris siūlo anties nepjaustyti, o žnyplėmis atskirti mėsą nuo kaulų ir rankomis suplėšyti mėsą į gabalėlius. Patiekite su bulvėmis ir padažu.

Taip pat skaitykite:

Išeiti iš AMP versijos