Pavargote nuo saldumynų, sausainių, meduolių ir tortų? Norite gerti arbatą su kitais skanėstais? Yra desertas, kurį turėtų išbandyti dauguma saldumynų mėgėjų. Šis patiekalas – tai nedideli “pyragėliai” su bananais.
Bananai tešloje
Paimkite penkis bananus, nulupkite juos ir minkštimą supjaustykite apskritimais. Patartina, kad vaisiai būtų gana tvirti. Jei bananai bus minkšti, vargu ar pavyks pagaminti tinkamą desertą.
Tada pasiruoškite gilų dubenį, įmuškite į jį vieną kiaušinį, supilkite 100 ml pieno, įberkite vieną valgomąjį šaukštą cukraus ir žiupsnelį druskos.
Kruopščiai išmaišykite dubens turinį ir pamažu pradėkite pilti persijotus miltus. Iš viso reikės šešių valgomųjų šaukštų.
Kai gausite vientisą masę, įmaišykite šį mišinį: vieną arbatinį šaukštelį acto ir pusę arbatinio šaukštelio sodos. Šioje tešloje reikės pamirkyti visus bananų griežinėlius.
Įkaitinkite keptuvę, įpilkite aliejaus ir kepkite bananus tešloje iš abiejų pusių.