Yra daug rūšių žuvų su mažais kaulais. Pavyzdžiui, vėgėlė ir karšis. Iškepus žuvį, nelabai patogu ją valgyti, nes reikia nuolat ištraukti kaulus (ašakas). Laimei, yra būdas tai išspręsti. Jei laikysitės tam tikro recepto, kaulai gerai iškeps ir patiekale tiesiog nesijaus.
ŽUVIES KEPIMAS
- Žuvies negalima pjaustyti mažais gabalėliais. Turėtumėte ją tiesiog nuvalyti, pašalinti vidurius, prapjauti pilvą ir atlikti keletą pjūvių šone.
- Žuvį su visu turiniu reikia apvolioti miltuose.
- Tada žuvį galima dėti į gerai įkaitintą keptuvę su aliejumi. Žuvis turi kepti ant silpnos ugnies.
- Svarbu žuvies neperkepti.
Kepant žuvį pagal šias rekomendacijas, ji iškeps tobulai ir mažosios ašakos nesijaus.