Bananai yra ne tik skanūs, bet ir maistingi vaisiai. Visi juos mėgstame ir perkame kekėmis, tačiau namuose jie greitai pradeda tamsėti. To galima išvengti, jei laikysitės kelių taisyklių.
Bananai yra gana kaprizingas vaisius. Iš parduotuvės juos galime parsinešti žalius ir tvirtus, bet po dienos ar dviejų jie pradeda smarkiai tamsėti. Be to, pasikeičia ne tik banano skonis, bet ir jo forma. Jie tampa minkštesni ir panašesni į košę.
Norint kontroliuoti jų nokimą ir kuo ilgiau išlaikyti juos šviežius bei skanius, rekomenduojame atkreipti dėmesį į keletą gyvenimiškų gudrybių.
Kaip laikyti bananus?
Bananus namuose galima laikyti nuo 2 iki 6 dienų. Kad jie kuo ilgiau išliktų švieži, laikykite juos atokiau nuo saulės spindulių, nes dėl saulės šilumos jie gali greičiau sunokti.
Be to, jie gali ilgiau išlikti geros formos, jei laikysite juos šaldytuve. Jei nusipirkote žalių bananų, šaltis sustabdys jų nokimą, todėl jie išliks žali.
Pabandykite bananų kekės kotelius suvynioti į plėvelę, kad jie ilgiau išliktų geltoni. Bananų stiebai išskiria etileno dujas, kurios pasklinda po kitus vaisius ir pagreitina nokimo procesą. Plėvelė neleidžia dujoms patekti į bananus, todėl jie dar ilgiau laikysis.