Jei jums, kaip ir daugeliui kitų žmonių, atsibodo išmesti pajuodusius bananus, išbandykite šį triuką. Kad vaisiai nesugestų kuo ilgiau, reikėtų laikytis tik 2 taisyklių.
Ką daryti, kad bananai nepajuoduotų?
Vaisių nelaikykite maišelyje – bananams reikia oro, antraip kitą dieną jie pajuoduos. Štai kodėl vaisius reikia laikyti gerai vėdinamoje patalpoje – pavyzdžiui, ant spintelės.
Pajuodavimas atsiranda dėl to, kad bananai pradeda netekti drėgmės. Drėgme prarandama būtent toje vietoje, kur vaisiai buvo nupjauti. Štai kodėl stiebas turi būti uždengtas. Šiuo tikslu pravers tokios medžiagos kaip folija ar maistinė plėvelė. Taigi, norint, kad bananai ilgiau išlaikytų geltoną spalvą, tereikia apvynioti stiebą.
Galiausiai primename: nelaikykite bananų šaldytuve arba, priešingai, per aukštoje temperatūroje. Optimali temperatūra yra nuo +13 iki +15 laipsnių.