Dažnai nutinka taip, kad nusiperki prieskonių, juos atidarai, vieną kartą įdedi į patiekalą, o tada jie tampa nebereikalingi, sušoka į viena gabalą ir netenka malonaus kvapo. Kad tokia situacija jums neatsitiktų, turėtumėte žinoti, kaip tinkamai laikyti prieskonius.
Kaip ir kur nelaikyti prieskonių?
Prie viryklės patogu laikyti prieskonius, bet tai neteisinga. Geriausia vieta prieskonių laikymui turi būti vėsi, sausa ir tamsi – sandėliukas, stalčius ar spintelė, esanti atokiau nuo viryklės ar orkaitės.
Prieskoniai turi būti laikomi stikliniuose arba keraminiuose induose. Jie yra sandaresni ir puikiai susidoroja su oro ir drėgmės prasiskverbimu.
Plastikiniai indai nėra geriausias prieskonių pasirinkimas. Jie nėra tokie sandarūs ir gali sugerti saulės šviesą bei kitų prieskonių kvapus.
Ar pasibaigusio galiojimo prieskoniai yra kenksmingi?
Pasak specialistų, jie nėra kenksmingi. Ant daugelio prieskonių pakuočių nurodomi galiojimo terminai, per kuriuos jie išsaugos stipriausią skonį ir kokybę. Tačiau jei neatidarėte, pavyzdžiui, lauro lapo, net ir pasibaigus galiojimo laikui aromatas ir skonis bus puikūs, nes pakuotė uždaryta.