Kaip lengvai išvalyti keptuvę nuo riebalų ir suodžių?


Keptuvė

Keptuvė vadinama viena pagrindinių kiekvienos šeimininkės pagalbininkų. Jos pagalba nesunkiai pasigaminsite daug skanių patiekalų, tačiau ji taip pat sukelia rūpesčių – kaip ją išvalyti nesubraižant dangos?

Keptuvės valymo būdai

1 būdas

Norint išvalyti keptuvę nuo degimo žymių, reikia druskos, geriausia jūros druskos, ir bulvių. Indo dugną padenkite storu druskos sluoksniu, supjaustykite bulves ir sukamaisiais judesiais pradėkite valyti keptuvę.

Druska veiks kaip švelnus abrazyvas, o bulvių sultys suminkštins anglies sankaupas geriau nei brangios priemonės. Tuo pačiu metu paviršiuje neliks įbrėžimų, o tai itin svarbu valant keptuvę su nepridegančia danga.

2 būdas

Kepimo soda visada buvo vienas iš efektyviausių būdų valyti virtuvės reikmenis. Puikiai pašalina iš keptuvės senus riebalų, suodžių ir degimo pėdsakus. Norėdami tai padaryti, į soda įpilkite šiek tiek vandens ir palikite mišinį ant keptuvės paviršiaus. Norėdami gauti geriausių rezultatų, pabandykite probleminę keptuvės vietą pabarstyti kepimo soda ir užpilti actu.

3 būdas

Ne visos namų šeimininkės žino, kaip tinkamai valyti ketaus keptuves. Tačiau yra veiksmingų būdų ketaus keptuvėms išvalyti nuo suodžių – pavyzdžiui, naudojant vandenilio peroksidą. Šis būdas puikiai tinka tiek ketinėms, tiek aliuminio keptuvėms, nes jos nebijo agresyvių medžiagų.

Paruoškite peroksido ir sodos mišinį, uždėkite ant įkaitintos keptuvės, palikite 10-15 minučių, o tada kempinėle pašalinkite likusius nešvarumus. Nuplaukite ir pakartokite, jei reikia.

Išeiti iš AMP versijos