Kaip lengvai nulupti česnaką: 5 patikrinti būdai


Mėgstate česnaką, bet nulupti – nelabai? Yra 5 paprasti būdai, kaip lengvai nulupti česnaką – apie juos skaitykite šiame straipsnyje.

Kaip greitai nulupti česnaką peiliu – 1 būdas

Padėkite česnako skiltelę ant pjaustymo lentos ir spauskite ją plokščia peilio puse, spausdami delnu. Po lengvo paspaudimo česnako žievelę galima lengvai pašalinti. Beje, taip sutrintą česnaką geriausia naudoti kepimui keptuvėje.

Česnako lupimo būdai

Kaip nulupti česnaką vandenyje – 2 būdas

Česnako skilteles pamirkykite šaltame vandenyje apie 30 minučių. Česnako žievelė sugers vandenį ir bus lengvai pašalinta.

Jei nėra laiko, tada česnaką taip pat galima užpilti karštu vandeniu, palikti minutę – lukštas lengvai nukris.

Kaip su puodu nulupti didelį kiekį česnako – 3 būdas

Virėjai tikina, kad tokiu būdu galima greitai nulupti daug česnako. Šį būdą patikrinome, tačiau jis ne visada pasiteisina šimtu procentų (bet veikiau priklauso nuo česnako) ir netinka su jaunais česnakais.

Paimkite puodą su dangčiu ir į jį sudėkite nenuluptas česnako skilteles. Uždenkite dangčiu ir stipriai pakratykite – nuo ​​česnako turi atsiskirti luobelė.

Kaip nulupti česnaką stiklainyje – 4 būdas

Lygiai taip pat galite nulupti česnaką stiklainyje. Norėdami tai padaryti, česnako skiltelės suspauskite stiklainiu, tada įmeskite į stiklainio vidų ir pakratykite – dėl tokio kratymo lukštai patys atsiskirs.

Kaip nulupti česnaką mikrobangų krosnelėje – 5 būdas

Kitas paprastas būdas nulupti česnaką. Įdėkite česnako skilteles į dubenį ir 15-20 sekundžių įdėkite į mikrobangų krosnelę. Galia turi būti nustatyta maksimaliai. Tada išimkite ir lengvai pašalinkite luobeles.

Išeiti iš AMP versijos