Kaip nepriaugti svorio per šventes: 3 patarimai, kurie išgelbės jūsų figūrą


Žiemą daugelis priauga svorio, ypač per Kalėdų šventes, kai stalai būna nukrauti vaišėmis. Ekspertai pasidalino keliais patarimai, kaip nepriaugti svorio per šių metų šventes.

Kaip nepriaugti svorio per šventes?

Sumažinkite alkoholio vartojimą

Nebūkite alkani

Taip, daugelis žmonių mėgsta „pasninkauti“ visą dieną laukdami šeimyninės vakarienės, tačiau tai vienas blogų variantų, kurie sugadins jūsų figūrą. Šventinę dieną nereikėtų praleisti pusryčių ar pietų, kad tilptų daugiau maisto vakare.

Kai žmogus alkanas, jis nesugeba kontroliuoti situacijos ir nuspręsti, kada sustoti. Užtat pradedamas aktyvus vartojimas dideliais kiekiais visko, kas padėta ant šventinio stalo.

Nepamirškite apie sportą

Mankšta yra svarbi norint išlaikyti kūno tonusą visą laiką, ne tik per atostogas. Todėl Kalėdų vakarais ar po jų nereikėtų praleisti treniruočių. Priešingai, tuo laikotarpiu, kai fone aktyviai mėgaujatės maistu, reikėtų sportuoti kiek daugiau nei įprastai.

Sumažinkite alkoholio vartojimą

Daugelis žmonių laukia švenčių, kad pagaliau galėtų pasimėgauti taure mėgstamo alkoholio. Išties tokia dozė bus saugi, tačiau nesaikingas vartojimas pakenks ne tik sveikatai, bet ir figūrai. Ypač kenksminga pradėti gerti alkoholį vakarėlio pradžioje, kai esi alkanas. Taigi su kiekvienu paskesniu gurkšniu jūs mažiau kontroliuosite sotumo jausmą ir yra didelė persivalgymo tikimybė.

Išeiti iš AMP versijos