Kaip padaryti, kad kietas mėsos gabalas taptų sultingas ir švelnus: paprastas ingredientas


Mėsos gabalas

Dažnai atsitinka, kad išoriškai patrauklus mėsos gabalas, pirktas parduotuvėje, pasirodo kietas. Žinoma, tokio gaminio nereikėtų išmesti. Nepriklausomai nuo to, ką ketinate daryti – kepti, virti ar gaminti kotletus.

Kaip suminkštinti mėsą namuose?

Taigi, jei jūsų rankose yra senos vištienos, jautienos ar kiaulienos gabalas, kurio storis yra 2-3 cm, jį tolygiai apibarstykite soda ir palikite šaldytuve porai valandų, o po to nuplaukite ir galėsite kepti, virti įprastai.

Jei ruošiatės ruošti šašlyką šventiniam stalui – nesvarbu, ar ant žarijų, ar orkaitėje – dvi valandas pamirkykite mėsą tirpale, susidedančiame iš litro mineralinio vandens ir šaukštelio sodos. Praėjus nurodytam laikui, sprandinę reikia nuplauti, šiek tiek išdžiovinti.

Pabaigai keli žodžiai apie kotletus – jei norite, kad patiekalas būtų sultingesnis, minkštesnis ir patrauklesnis, į faršą įberkite tos pačios sodos. Ketvirtis arbatinio šaukštelio sodos 800 g maltos mėsos, po to faršas turi būti padėtas pasimarinuoti 20 minučių.

Išeiti iš AMP versijos