Dažnai pasitaiko, kad nesąžiningi pardavėjai pasitelkia visas gudrybes, kad naiviems pirkėjams parduotų netinkamos kokybės prekes. Ne išimtis ir silkė. Dėl sugedusios žuvies salotos ir užkandžiai ne tik gali būti bjauraus skonio, bet ir lengvai sukelti skrandžio sutrikimų. Kaip apsisaugoti nuo nesąžiningų prekybininkų?
Žiaunos
Žuvims visų pirmą pablogėja žiaunos. Norėdami sužinoti, ar prasidėjo puvimo procesai, turėtumėte jas pauostyti – iš žiaunų turėtų sklisti malonus, žuvies kvapas.
Kvapas
Prieš pirkdami silkę, būtinai atkreipkite dėmesį į kvapą. Šviežia silkė turi malonų jūros kvapą.
Spalva
Šviežia silkė yra ryškios, sodrios spalvos. Jos oda turėtų būti sidabriškai pilka arba mėlyna. Venkite blyškios spalvos silkės, nes tai gali reikšti, kad ji nėra šviežia.
Žuvies struktūra
Rinkitės tvirtą ir aiškių kontūrų silkę. Venkite minkštos ar gležnos mėsos, nes tai gali būti prastos kokybės požymis.
Pabandykite silkę paspausti pirštu. Šviežia silkė turi būti tvirta ir atgauti savo formą. Jei lieka įdubimų, tai gali reikšti, kad žuvis nėra šviežia.
Akys
Jei perkate ne sūdytą, o šviežią ar šaldytą žuvį, akys parodo, prieš kiek laiko ji buvo pagauta – jos turėtų būti skaidrios.