Kaip paruošti (kepti) voveraites?


Voveraitės

Voveraitės

Sakoma, kad – ne tik maistas, bet ir vaistas. Dzūkai voveraites vadina ir kitais vardais: lepeškos, voveruškos. Lietuvoje labai paplitęs ir visų grybautojų mėgstamas, beveik nekirmijantis grybas. Tad kaip jas paruošti ar iškepti valgymui?

Voveraičių receptas

Keptos voveraitės pagrįstai laikomos skaniausiomis, ypač jei jos kepamos pagal receptą su svogūnais. Norėdami skaniai iškepti voveraites keptuvėje, tiesiog į augalinį aliejų įdėkite šiek tiek sviesto. Gausite nepakėtojamą skonį.

Lietuvoje žmonės voveraites kepa dažnai. Voveraitės yra skanios, puikiai tinka salotose ir kituose patiekaluose. Prieš kepant voveraičių nebūtina virti. Bet dažniausiai jas šiek tiek apverda. Voveraites geriausia kepti ant vidutinės ugnies be dangčio. Keptas voveraites patiekite su šviežiai virtomis bulvėmis bei grietine.

Kiek laiko kepti voveraites?

Jei ketinate kepti šaldytas voveraites, tada pirmiausia jas atitirpinkite ir kepkite 10–15 minučių.

Kaip kepti voveraites?

Norint iškepti voveraites, jums reikia sviesto – 15 gramų, 2 šaukštų saulėgrąžų aliejaus, druskos (1 šaukštelis), 1-2 svogūnų (priklausomai nuo dydžio) ir šviežių voveraičių – 300 gramų. Taip pat reikia paimti puodą, keptuvę, kiaurasamtį ir peilį.

  1. Voveraites gerai nuvalykite ir nuplaukite.
  2. Dideles voveraites supjaustykite į kelias dalis. Užvirinkite vandenį ir panardinkite voveraites į verdantį vandenį. Virkite ant silpnos ugnies apie 10 minučių.
  3. Vandenį reikia nupilti.
  4. Nulupkite ir supjaustykite svogūną. Kepkite saulėgrąžų ir sviesto mišinyje, kol suminkštės.
  5. Nedelsdami suberkite virtas voveraites ir leiskite joms kepti.
  6. Kepkite be dangčio, ant vidutinės ugnies 15 minučių. Likus 2 minutėms iki kepimo pabaigos, pagardinkite voveraites druska. Jei prieš kepant voveraičių nevirėte, kepimo laikas užtruks apie 15-20 minučių.
  7. Keptos voveraitės yra paruoštos.

Taip pat skaitykite:

Išeiti iš AMP versijos