Daugeliui žmonių jau nusibodo kiaušinienė, kepti ar virti kiaušiniai. Laimei, yra įdomus patiekalas, kuris maloniai nustebins daugelį maisto mėgėjų.
Norite pusryčiams pasigaminti ką nors neįprasto, tačiau skanaus? Tuomet nekepkite keptuvėje ir nevirkite kiaušinių! Juos reikia paruošti kitaip.
Paimkite vištos kiaušinį (vieną ar daugiau) ir atskirkite trynį nuo baltymo.
Indą su tryniu kuriam laikui atidėkite į šalį. Pirmiausia reikėtų apdoroti baltąją kiaušinio dalį. Baltymą pasūdykite ir gerai išplakite mikseriu. Turėtumėte gauti putą, kuri neišteka ir neiškrenta iš indo.
Tada paimkite kepimo skardą, išklokite ją kepimo popieriumi ir ant viršaus sukrėskite plaktą baltymą. Iš jo padarykite „lizdą“ su įdubimu viršutinėje dalyje. Į įdubimą įdėkite kiaušinio trynį ir užberkite šiek tiek druskos bei pipirų.
Tada kepimo skardą 5 minutėms pašaukite į 200 laipsnių temperatūros orkaitę.