Kaip pašalinti dezodoranto dėmes nuo rūbų?


Dėmės nuo dezodoranto

Baltos dėmės nuo dezodoranto ar geltonos dėmės nuo prakaito sukelia daug rūpesčių, nes joms pašalinti ne visada pakanka įprasto skalbimo Bet jūs galite su jais susidoroti naudodami nestandartinius metodus.

1 būdas: Actas

Actas yra labai efektyvi priemonė valyti bet kokias medžiagas – nuo ​​stiklo iki tekstilės. Norėdami atsikratyti dėmių ant rūbų, pakanka praskiesti 3 valgomus šaukštus 9% acto litre šilto vandens. Rūbus reikia mirkyti tirpale apie valandą, o tada išskalbti.

2 būdas: Amoniakas

Sumaišykite 0,5 puodelio amoniako su 0,5 puodelio vandens. Tada šiuo skysčiu užtepkite dėmes ir palikite kurį laiką (trukmė priklauso nuo užterštumo laipsnio). Tada reikia kruopščiai nuplauti rankomis muiluotame vandenyje.

3 būdas: Vandenilio peroksidas ir kepimo soda

Šis gaminys tinka baltiems rūbams ir mažoms ar šviežioms dėmėms valyti.

Sudrėkinkite dėmes vandenilio peroksidu ir palikite, kol išnyks. Jei reikia, galite pakartoti.

Esant didelei taršai:

Sumaišykite 2 valg. š. sodos, 4 v. š. vandenilio peroksido, 1 šaukštelis skysto ūkinio muilo.
Sudrėkinkite dezodoranto dėmes paruoštu mišiniu.
Palikite 2 valandas.
Tada rūbą reikia nuplauti.

4 būdas: Degtinė

Dezodoranto dėmių ant juodų rūbų galite atsikratyti ir alkoholio pagalba.

Sudrėkinkite pažastų sritį degtine arba atskiestu etilo alkoholiu, nuvalykite paviršių vatos diskeliu. Audinys išvalomas akimirksniu. Tada galėsite skalbti skalbimo mašinoje.

Jei dėmės yra įsisenėjusios ir jų negalima pašalinti taip paprastai, sudrėkinkite užterštą vietą degtine, įvyniokite į plastikinį maišelį, kad drėgmė neišgaruotų, palikite 2 valandoms, periodiškai apžiūrėdami audinį ir, jei reikia, sudrėkindami. Po to belieka išskalbti rūbus.

5 būdas: Aspirinas

Susmulkinkite dvi aspirino tabletes, sumaišykite su stikline karšto vandens. Supilkite tirpalą tiesiai ant dėmių ir palikite dvi valandas. Tada įdėkite rūbus į skalbimo mašiną ir išplaukite įprastu skalbimu.

Išeiti iš AMP versijos