Maistas / Gėrimai

Kaip pasigaminti halvą namuose: paprastas receptas

Užsimanėte kokybiškos ir skanios halvos? Turime puikų receptą, pagal kurį halvą galite pasigaminti namuose. Tai labai paprasta.

Kaip pasigaminti halvą?

Halva

Jums reikės:

  • lukštentų saulėgrąžų sėklų (150 g),
  • sezamo sėklų (1 valgomasis šaukštas),
  • linų sėklų (1 valgomasis šaukštas),
  • nerafinuoto saulėgrąžų aliejaus (1 valgomasis šaukštas),
  • skysto medaus (4 valgomieji šaukštai).

Paruošimas:

  1. Geriausia pirkti jau išlukštentas sėklas. Įkaitinkite keptuvę be aliejaus, sudėkite sėklas ir kepkite apie 10-15 minučių ant vidutinės ugnies. Per tą laiką jos lengvai paruduos.
  2. Įdėkite sėklas į blenderio (arba kavos malūnėlio) indą ir sumalkite iki vientisos masės.
  3. Tada įpilkite skysto medaus, augalinio aliejaus, linų sėmenų ir sezamo sėklų. Jei kurio nors iš minėtų ingredientų nėra, juos galima pakeisti iš anksto susmulkintomis pistacijomis, sultenėmis, abrikosais, džiovintomis slyvomis, žemės riešutais.
  4. Jei medaus nėra, reikia paruošti cukraus sirupą. Puode sumaišykite 90 g cukraus ir 30 ml vandens. Virkite sirupą ant silpnos ugnies apie 10 minučių nemaišydami. Tada supilkite jį į sėklų masę.
  5. Viską išmaišykite iki vientisos masės.
  6. Išklokite halvos formą maistine plėvele. Tada perkelkite masę ir kruopščiai ją sutrinkite. Uždenkite maistine plėvele ir porai valandų padėkite į šaldytuvą.
  7. Praėjus šiam laikui, išimkite halvą ir patiekite ją supjaustę nedideliais gabalėliais.

Taip pat skaitykite:

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Mindaugas Bružas

KAIPKADA.LT naujienų, straipsnių, patarimų autorius. Turite klausimų ar pastabų? Susisiekite: el. p. redakcija@kaipkada.lt

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Back to top button