Arabišku būdu paruoštas kavos gėrimas turi ne tik sodrų skonį, bet ir labai išraiškingą aromatą. Tokia kava bus puikus variantas prabusti ryte. Be to, tokią kava pasigaminti bus labai paprasta.
KOKIE PRODUKTAI REIKALINGI?
- du šaukšteliai maltos arabikos kavos;
- mažas šaukštas cukraus;
- šiek tiek cinamono ir kardamono;
- 100 ml vandens.
KAIP GAMINTI?
Tokį išskirtinį gėrimą geriausia virti turkiškai. Indą pastatyti ant ugnies ir iš karto suberti nurodytą kiekį cukraus. Kai cukrus paruduoja, galite įpilti vandens. Palaukite, kol užvirs. Po to į indą dedame kavą ir cinamoną su kardamonu.
Svarbu pažymėti, kad šios kavos ruošimui verta vartoti tik arabiką. Kitos kavos veislės pupelės turi esminių skonio ir aromato skirtumų.
Kai tik skystis pradeda virti, turkas nukeliamas nuo ugnies. Kai putos nuslūgsta, indai grąžinami atgal į viryklę. Manipuliacija atliekama tris kartus. Tada į puodelius galite supilti skaniąją kavą.