Maisto gamyboje reikia žinoti daug subtilybių. Viena jų – ypatingai skanios bulvių košės pagaminimas. Verta žinoti, kokios gudrybės leis paruošti aukščiausios kokybės garnyrą.
TINKAMAI IŠVIRKITE BULVES
Daugelis šiuo klausimu neturi vienos nuomonės, todėl vieni bulves deda į verdantį vandenį, o kiti bulves užpila šaltu vandeniu ir tik tada pradeda virti. Tačiau antruoju atveju yra daug daugiau galimybių paruošti sodrią ir skanią bulvių košę.
TEISINGOS PROPORCIJOS
Svarbu žinoti, kad pieno ir aliejaus nereikia įpilti labai dideliais kiekiais. Žinoma, dietiniu tokį patiekalą pavadinti bus sunku, bet tikrai bulvių košė gausis purios tekstūros.
Vienam kilogramui bulvių reikėtų įpilti 1 stiklinę pieno. Su aliejumi situacija yra šiek tiek sudėtingesnė, tačiau patyrę virėjai rekomenduoja įpilti nuo 50 iki 100 ml aliejaus.
ATITINKAMI ĮRENGINIAI
Gali atrodyti, kad maišytuvas ar blenderis buvo sukurtas tam, kad padėtų išplakti bulves į vientisą masę. Bet tai klaida. Naudodami tokius prietaisus patiekalą tik sugadinsite. Todėl geriausia grūsti specialiu grūstuvu ar šakute.