Daugelis tikriausiai yra girdėję apie išskirtinį ir tobulo skonio spanguolių padažą, kuris dažnai patiekiamas prabangiuose restoranuose. Manoma, kad jis puikiai dera prie mėsos. Tačiau su spanguolių padažu galima patiekti ne tik mėsą. Šis priedas papuoš bet kokį desertą, pyragą ar net vištieną.
Pagaminti padažą nėra taip sudėtinga, kaip atrodo iš pirmo žvilgsnio.
Kokių produktų mums reikės:
- 120 g spanguolių uogų;
- 100 ml filtruoto vandens;
- 50 g baltojo cukraus;
- nedidelio šaukšto kukurūzų krakmolo.
Gaminimas:
- Pirmiausia nuplaukite uogas, jei padažą gaminate iš šviežių produktų. Šaldytas uogas geriausia pirmiausia atšildyti. Tada sudėkite jas į puodą.
- Tada supilkite vandenį ir suberkite cukrų. Išmaišykite ingredientus. Tada sumaišykite kukurūzų krakmolą su trupučiu vandens.
- Įmaišykite jį į pagrindinę padažo sudėtį. Tai darykite atsargiai, kad nesusidarytų gumuliukų. Palaukite, kol susidarys norima konsistencija, ir išjunkite kaitinimą.
- Belieka tik sumaišyti masę maišytuvu ir palaukti, kol ji atvės.