Kaip pasiruošti karui?


Kaip pasiruosti karui pasiruosk

Sužinokite, kaip pasiruošti karui. Kokius maisto produktus nusipirkti, kaip greitai susikrauti išvykimo krepšį, kokius dokumentus pasiimti. Visa informacija šiame straipsnyje.

Kaip pasiruosti karui

Kaip pasiruošti galimam karui?

Pirmas dalykas, kurį turite suprasti apie karą, yra tai, kad pasikeis jūsų gyvenimo būdas. Nesvarbu, ar dirbate programuotoju, dizaineriu, tekstų rašytoju, viešųjų ryšių specialistu, ar fabriko darbuotoju, prasidėjus karo veiksmams viskas sugrius.

Pasiruošimas karui

Iš anksto paruoškite svarbiausius dokumentus, jų kopijas, vaistus ir kitus daiktus, kurių prireiks, jei tektų evakuotis ir sukraukite į  išvykimo krepšį.

Išvykimo krepšyje turi būti:

Pasirūpinkite vandens atsargomis (2 litrai vandens vienam asmeniui. Žmogui per 72 valandas reikia suvartoti apie 12 litrų vandens). Laikykite vandenį, supilstytą į mažos talpos buteliukus – taip galėsite tolygiai paskirstyti svorį.

Šeimoje paskirkite žmogų, atsakingą už išvykimo krepšį.

Maisto atsargų pasiruošimas

Gresiant ar susidarius ekstremaliajai situacijai, maisto ir vandens atsargos gali būti ribotos ir jų tiekimas gali būti sutrikęs, todėl reikia turėti pasiruošus maisto atsargų bent 72 valandoms, kol bus pradėta teikti pagalba.

Namie, sausoje ir tamsioje vietoje rekomenduojami laikyti šie produktai:

Nepamirškite mėgstamų maisto produktų (jų vartojimas padės jaustis geriau)
Turėkite mechaninį konservų atidarytuvą!
Prieš kaitindami konservuotą maistą, nuplėškite etiketes ir atidarykite skardinę. Atidarę skardinę, suvartokite visą jos turinį iškart!
Konservuoti žuvies produktai nerekomenduojami.

PASIRŪPINKITE VANDENS ATSARGOMIS (vienam asmeniui 72 valandoms – 12 litrų vandens). Išpilstykite vandenį į mažos talpos buteliukus – taip vanduo ilgiau išliks švarus.

Planavimas

Rekomenduojame kiekvienai šeimai sudaryti planą.

Pagalvokite:

Išeiti iš AMP versijos