Kaip pasiruošti plastinei nosies operacijai?


Nosies pertvaros operacija

Nosies pertvaros operacija

Plastinė yra viena iš dažniausiai atliekamų chirurginių procedūrų. Ši operacija vykdoma ne tik dėl nosies estetinės išvaizdos dailinimo, bet ir turint kvėpavimo sutrikimų ar norint atstatyti simetriškus veido bruožus po traumos. Jei jums ar pažįstamam žmogui greitai bus atliekama tokia procedūra, pateikiame keletą patarimų, kurie padės jai pasiruošti.

Bendraukite su gydytojais

Prieš atliekant invazinę procedūrą ar operaciją, pasikalbėkite su savo šeimos gydytoju ir jus prižiūrinčiais specialistais. Pasidomėkite, kokius kraujo tyrimus turite atlikti, kur apsilankyti ir su kokia informacija susipažinti. Nebijokite domėtis pačia nosies pertvaros operacija – klauskite jums svarbių klausimų ir išsiaiškinkite kiekvieną rūpestį. Nepamirškite, kad kiekvienas specialistas gerai išmano savo sritį ir yra pasiruošęs jums padėti.

Susipažinkite su pooperaciniu laikotarpiu

Sužinoję apie operacijos eigą, pasidomėkite ir pooperaciniu laikotarpiu. Išsiaiškinkite kiek laiko praleisite ligoninėje ir kokių veiklų turėsite vengti grįžę namo. Susidarykite darbų sąrašą, kurį duosite artimiesiems, kad jie galėtų pasirūpinti jūsų būstu, naminiais gyvūnais ir vaikais. Taip pat pagalvokite ir apie aprangą – įsigykite patogių drabužių, kurie jums padės komfortiškai jaustis ir ligoninėje, ir grįžus namo.

Pasiruoškite psichologiškai

Nosies operacija atliekama bendrinėje nejautroje, todėl tai daugeliui kelią nerimą. Kiti bijo atsigavimo po procedūros. Jei matote, kad stresas ruošiantis operacijai tampa nebepakeliamas – drąsiai kreipkitės į psichologą. Išsipasakoję gąsdinančias mintis, pasijausite geriau ir gausite patarimų, kaip susidoroti su nerimu ateityje. Visi specialistai jums nori padėti jaustis komfortiškai.

Pasiruošimas intervencinei procedūrai yra toks pat svarbus kaip ir atsigavimas po jos. Prieš atliekant nosies operaciją, pasikalbėkite su gydytojais, apgalvokite savo pooperacinį laikotarpį ir pasiruoškite psichologiškai. Nepamirškite, kad kasdien yra atliekama šimtai operacijų su tikslu padėti. Bendraudami ir planuodami galėsite rūpintis savo sveikata ir grožiu be rūpesčiu.

Išeiti iš AMP versijos