Pirkote sviestą, bet skonis ar spalva kelia abejonių dėl jo kokybės ir natūralumo? Vis daugiau gamintojų, siekdami sutaupyti, gali pradėti pardavinėti sviesto pakaitalą. Išsiaiškinkime, kaip atpažinti tikrą sviestą, kad pirkdami neapsiriktumėte.
Kaip išbandyti sviestą vandenyje – lengvas bandymas su verdančiu vandeniu
Karšto vandens tyrimas yra vienas iš efektyviausių. Aukštos kokybės sviestas turi visiškai ištirpti vandenyje, pavirsdamas į pieno spalvą. Atkreipkite dėmesį: sviestas turi ištirpti be jokių nuosėdų. Jų buvimas yra labai blogas signalas.
Sviesto užšaldymo testas
Tikras aukštos kokybės sviestas žemoje temperatūroje turėtų tiesiog sušalti į vientisą gabalą. Jei jame yra augalinių riebalų, jie neleis jam taip gražiai sušalti. Todėl vienas iš veiksmingų būdų patikrinti aliejaus natūralumą – jį užšaldyti. Sušaldytą sviesto gabalą reikia pabandyti supjaustyti. Jei po peiliu matote sviesto trupinius, o ne lygius sluoksnius – tikras gero sviesto ženklas.
Kaip išbandyti sviestą keptuvėje?
Puikus būdas išbandyti šį produktą gaminimo procese. Stebėkite, kaip sviestas elgiasi kaitinamas. Geras sviestas, įmestas į karštą keptuvę, skleis malonų pieno aromatą ir atsiras šiokia tokia puta.
Kaip patikrinti sviestą su jodu ir kalio permanganatu?
Taip pat yra keletas būdų, kaip patikrinti sviestą naudojant vaistinės produktus – jodą ir kalio permanganatą. Abu metodai nėra pakankamai informatyvūs, tačiau jais galima patikrinti sviestą.
Kalio permanganatas padės nustatyti, ar svieste yra augalinių riebalų. Į kalio permanganato tirpalą įdėkite svisto ir pažiūrėkite, ar nepasikeitė spalva. Jei skystis pašviesėja, jūsų svieste yra gyvulinių riebalų.
Jodas leis jums sužinoti, ar svieste yra pigaus palmių aliejaus. Į karštame vandenyje ištirpintą sviestą įpilkite jodo ir stebėkite reakciją. Natūralus produktas nereaguos, o po kelių valandų neliks jodo pėdsakų. Jei tirpalas įgavo rudą atspalvį – blogos naujienos, greičiausiai sviestas pagamintas iš augalinių riebalų.