Kietai virti kiaušiniai yra ypatingas ingredientas, galintis suteikti skonio daugeliui patiekalų arba būti geras greitas užkandis. Jei esate užsiėmę ir pamiršote patikrinti laiką, kiek verda kiaušiniai, per daug nesijaudinkite. Pagrindinė taisyklė verdant kiaušinius – nelaikyti jų per ilgai verdančiame vandenyje ant viryklės. Tačiau yra dar keli patarimai.
Kaip kietai išvirti kiaušinį?
Norėdami išvirti kiaušinius, įdėkite juos į puodą ir užpilkite pakankamai vandens. Vandenį užvirinkite ant stiprios ugnies. Kai tik užvirs, uždenkite puodą dangčiu, išjunkite ugnį ir nustatykite laikmatį 12 minučių. Išimkite kiaušinius iš puodo, kad atvėstų ir nulupkite.
Kaip sužinoti, ar kiaušinis išvirtas nenuėmus lukšto?
Padėkite jį ant stalo ir greitai pasukite. Kai kiaušinis sukasi, bakstelėkite jį pirštu, kad sustabdytumėte sukimąsi. Virti kiaušiniai lengvai suksis ir greitai sustos.
Kiek laiko galite laikyti kiaušinius šaldytuve ir kaip lengva juos išvalyti?
Kad valymas būtų lengvesnis, naudokite kiaušinius, kurie šaldytuve buvo ilgiau. Norėdami greitai nulupti kietai virtą kiaušinį, nuplėškite lukštą bakstelėdami kiaušinį į kietą paviršių, tada sukite kiaušinį rankomis, kad lukštas atsilaisvintų.
Kietai virtus kiaušinius su lukštais reikia laikyti sandariame inde. Naudojimo laikas yra 1 savaitė.