Kokoso riešuto lukšto atidarymas gali atrodyti nelengva užduotis, tačiau naudojant tinkamus būdus tai gali būti lengva. Paruošėme veiksmingų patarimų ir technikų, kaip sulaužyti kokoso riešuto kevalą ir mėgautis gardžia jo šerdimi.
Naudokite plaktuką
Padėkite kokosą ant stabilaus paviršiaus ir daužykite jį plaktuku per visą perimetrą. Sukite kokoso riešutą smūgiuodami į jį vienoda jėga.
Tai padės sulaužyti lukštą. Peiliu atskirkite lukšto gabaliukus ir mėgaukitės šviežiu kokosų minkštimu viduje.
Naudokite orkaitę
Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C, suraskite kokoso riešuto akutes ir dvi iš jų pradurkite atsuktuvu. Padėkite kokosą ant grotelių ir kepkite 20 minučių.
Leiskite kokosui atvėsti, tada suvyniokite jį į rankšluostį ir daužykite plaktuku, kad suskiltų lukštas. Peiliu atidarykite įtrūkusias dalis ir mėgaukitės kokosu.
Šaldymo būdas
Suraskite kokoso riešuto “akis” ir dvi iš jų pradurkite. Nuvarvinkite kokoso vandenį ir įdėkite kokosą į plastikinį maišelį, sandariai jį užriškite. Užšaldykite jį per naktį.
Išimkite kokosą iš šaldiklio ir leiskite jam atitirpti. Peiliu arba plaktuku išskobkite lukštą ir išimkite minkštimą.