Silkė be kaulų naudojama daugybėje patiekalų, tačiau bene labiausiai pažįstamas patiekalas yra garsioji silkė pataluose. Jei nuspręsite patiekti mėgstamą silkę ant stalo, tikrai išbandykite šį puikų būdą atskirti silkės filė nuo kaulų.
Silkės paruošimas
- Pirmiausia perpjaukite silkę išilgai stuburo. Toje vietoje, kur yra pelekas, turite padaryti gilų pjūvį iš abiejų pusių, kad galėtumėte lengvai jį pašalinti.
- Po to nupjaukite galvą ir išdarinėkite žuvį.
- Norint nuimti odą, reikia ją sukabinti peiliu nuo galvos šono ir traukti kaip kojinę. Tai daryti iš abiejų pusių.
- Nepamirškite nupjauti ant pilvo esančių pelekų.
- Tada paimkite silkę už uodegos (bus patogiau, jei naudosite servetėlę), paskleiskite uodegos dalis įvairiomis kryptimis, tada traukite uodegos dalis pusiau į priešingas puses.
- Neskubėkite – kitaip ant stuburo gali likti keletas kaulų.
- Kai silkė bus padalinta į dvi dalis, nupjaukite uodegą ir atskirkite filė nuo stuburo pusės, kurioje buvo pjūvis. Taigi gausite keturis gabalus silkės filė.
Beje, pavieniai kaulai, kurie kartais lieka po procedūros, lengvai pašalinami pincetu.
Prenumeruoti
Prisijungti
0 Komentarai(ų)
Naujausi