Kaip skaniai išvirti bulves: patyrusių virėjų paslaptys


Gebėjimas teisingai virti bulves visada praverčia virtuvėje, nes lietuviai šią daržovę naudoja daugelyje kasdienių receptų. Tad, kaip tinkamai paruošti šią daržovę bulvių košei, salotoms ir garnyrui, kad jos būtų minkštos, neperkeptos ar nepervirtos.

Bendrieji patarimai, kaip virti bulves

Greitas bulvių virimas

Kaip virti bulves su lupenomis?

Kruopščiai nuplaukite bulves ir pasirinkite tokio paties dydžio bulves. Kad žievelė nesutrūkinėtų, keliose vietose ją galima persmeigti šakute. Įdėkite į puodą ir užpilkite vandeniu, kad skystis visiškai jį padengtų. 1 litrui vandens įdėkite 0,5 šaukštelio druskos. Uždenkite puodą dangčiu ir padėkite ant stiprios ugnies.

Bulvės verdamos ant vidutinės ugnies 20-25 min. Labai jaunos bulvės verdamos 15 minučių, o senos daržovės – 30 minučių. Bulves salotoms reikia virti kiek mažiau – 15-18 minučių. Jos turėtų išlaikyti formą.

Kaip virti nuskustas bulves?

Kruopščiai nulupkite bulves ir pašalinkite visas akis. Dideles bulves supjaustykite į keletą dalių. Sudėkite bulves į puodą ir visiškai uždenkite šaltu vandeniu. Jei reikia, kad bulvės nepervirtų, į 1 litrą vandens įpilkite 1 šaukštą acto. Padėkite puodą ant stiprios ugnies ir sumažinkite iki vidutinės ugnies, kai vanduo užvirs.

Nesmulkintos bulvės verdamos 20-25 min., smulkiai supjaustytos – 15-20 min. Išvirus nupilame visą vandenį, kitaip bulvės pervirs ir sugers per daug vandens.

Išeiti iš AMP versijos